Vallásturisztikai szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Vallásturisztikai szakirányú továbbképzés indul 2024 szeptemberében az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen - jelentette be az intézmény vezetősége a Líceum Kápolnájában tartott sajtótájékoztatón.

A képzést az egyetem hazánk hat meghatározó vallásturisztikai szereplőjével közösen valósítja meg.

Magyarország vallási értékkincseinek bemutatása, a keresztény hithez kapcsolódó kulturális emlékek és turisztikai attrakciók népszerűsítése – többek között ilyen célokkal indul útjára 2024 szeptemberében, a 2 féléves, levelező tagozaton elérhető vallásturisztikai szakirányú továbbképzés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

Az esemény zárásaként a Pannonhalmi Főapátsággal, a Tihanyi Apátsággal, a Tiszántúli Református Egyházkerülettel, a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhellyel, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhellyel, valamint a Viator Természetjáró Kulturális Egyesülettel (Zarándokakadémia) kötött együttműködési megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora. Ennek aláírásával a vallásturisztikai szereplők hivatalosan formában is megerősítették, hogy támogatják az egri felsőoktatási intézmény új képzésének megvalósítását.

https://uni-eszterhazy.hu/cms/tartalom/megtekint/vallasturisztikai-szakiranyu-tovabbkepzes-indul-az-eszterhazy-karoly-katolikus-egyetemen-