Szentségi élet

GYERMEKKERESZTSÉG, BÉRMÁLÁS, ELSŐÁLDOZÁS

Gyermeke keresztelését a lakóhely szerint illetékes plébánián kérje. Amennyiben ez ott valamilyen oknál fogva nem lehetséges vagy kegyhelyünkhöz jobban kötődik családja, szándékát jelezze valamelyik ferences atyánál. Szentkúton a keresztség szentségét a hónap első vasárnapján a 9.00-kor kezdődő, negyedik vasárnap pedig a 11-es szentmise keretében szolgáltatjuk ki, amit megelőz a szülők felkészítése, azaz a keresztelő pappal való 2-3 alkalmat jelentő találkozás.

Elsőáldozásra, bérmálásra alapos felkészülés szükséges, ehhez gyermekét írassa be hittanórára és látogassa vele együtt plébániatemplomát.

BEAVATÓ SZENTSÉGEK FELNŐTTEK SZÁMÁRA

Felnőtt korban a keresztség, a bérmálás és az Eucharisztia szentségében való részesedés egyben az egyház életközösségébe való bevezetés, meggyökereződés ideje, ezért ennek folyamata hosszabb idő. Amennyiben gyermekkorában e három szentség valamelyikének felvétele kimaradt életéből, bátran pótolja Krisztussal való egységének ezeket a fontos állomásait.

HÁZASSÁG SZENTSÉGE

Ha az Egyház szándéka szerint – szabadon, örök életre szólóan és a gyermekáldásra nyitottan – szeretné életét összekötni jegyesével, kegyhelyünkön is kérheti a házasság szentségének kiszolgáltatását. Ehhez hét alkalomból álló előkészítő beszélgetésre várjuk a párokat.

Abban az esetben, ha már hosszabb ideje együtt élnek vagy polgárilag házasok, egyházi szempontból is szívesen rendezzük kapcsolatukat, amennyiben ennek nincs egyházjogi akadálya.

Kereszt

BETEGEK KENETE

Beteg és időskorú testvéreink számára szervezetten a Katolikus Szeretetszolgálat júniusi zarándoklatán és a betegek júliusvégi búcsúján, egyéni kérésre a helyszínen bármikor, kórházban, közeli lakóhelyen pedig egyeztetés után szolgáltatjuk ki a betegek szentségét. Haldoklóhoz értesítés esetén azonnal megyünk.

A szentség felvételének feltétele: súlyos testi-lelki betegség vagy idős kor, a megszentelő kegyelem állapota – azaz, hogy ne legyen feloldozatlan súlyos bűne –, de ajánlott a szentgyónás elvégzése a szentség felvétele előtt is.

HIÉLETI, LELKIPÁSZTORI KÉRDÉSEIVEL
BIZALOMMAL KERESSE MEG A KEGYHELYÜNKÖN SZOLGÁLÓ FERENCES ATYÁKAT!

Hírlevél feliratkozás


Infoblokk2_ERFA_egyes

Szentkút

Kapcsolat

Nemzeti Kegyhely
Mátraverebély-Szentkút 14.
H-3077
Telefon: 06 32 418 029,
06 20 400 58 78
E-mail cím: info@szentkut.hu

;