Szentségi élet

GYERMEKKERESZTSÉG, BÉRMÁLÁS, ELSŐÁLDOZÁS

Gyermeke keresztelését a lakóhely szerint illetékes plébánián kérje! Amennyiben ez ott valamilyen oknál fogva nem lehetséges, akkor szándékát jelezze Jónás atyának személyesen, vagy a Zarándokház recepcióján keresztül. Szentkúton a keresztség szentségének kiszolgáltatását megelőzi a szülők felkészítése, azaz a keresztelő pappal való 2-3 alkalmat jelentő találkozás.

Elsőáldozásra, bérmálásra alapos felkészülés, és a helyi plébániai közösségbe való betagozódás szükséges. Ezért írassa be gyermekét a plébánián hittanórára és látogassa vele együtt rendszeresen a vasár- és ünnepnapi szentmiséket.

BEAVATÓ SZENTSÉGEK FELNŐTTEK SZÁMÁRA

Felnőtt korban a keresztség, a bérmálás és az Eucharisztia szentségében való részesedés egyben az Egyházba való bevezetés, meggyökereződés ideje. Ennek folyamata hosszabb idő, helye pedig a saját plébánia közössége. Amennyiben gyermekkorában e három szentség valamelyikének felvétele kimaradt életéből, Krisztussal való egységének ezeket a fontos állomásait bátran pótolja, és jelentkezzen plébánosánál!

HÁZASSÁG SZENTSÉGE

Ha az Egyház szándéka szerint – szabadon, örök életre szólóan és a gyermekáldásra nyitottan – szeretné életét összekötni jegyesével, akkor Kegyhelyünkön is kérheti az esküvőt. A részleteket személyesen egyeztesse Jónás atyával!

Abban az esetben, ha már hosszabb ideje együtt élnek vagy csak polgárilag házasok, egyházi szempontból is szívesen rendezzük kapcsolatukat, amennyiben ennek nincs egyházjogi akadálya. Erről személyes beszélgetés során tudunk tájékoztatást adni.

Kereszt

BETEGEK KENETE

Beteg és időskorú testvéreink számára szervezetten a Katolikus Szeretetszolgálat júniusi zarándoklatán és a Porciunkula-búcsún (aug. 2. körüli napokban) szolgáltatjuk ki a betegek szentségét. Egyéb esetekben személyes egyeztetés szükséges.

A szentség felvételének feltételei: súlyos testi-lelki betegség vagy idős kor, és a megszentelő kegyelem állapota – azaz, hogy ne legyen feloldozatlan súlyos bűne –, de ajánlott a szentgyónás elvégzése a szentség felvétele előtt is.

HITÉLETI ÉS LELKIPÁSZTORI KÉRDÉSEIVEL BIZALOMMAL FORDULJON A KEGYHELYÜNKÖN SZOLGÁLÓ FERENCESEKHEZ KÖZVETLENÜL, VAGY A ZARÁNDOKHÁZ RECEPCIÓJÁN KERESZTÜL!

Hírlevél feliratkozás


Infoblokk2_ERFA_egyes

Szentkút

Kapcsolat

Nemzeti Kegyhely
Mátraverebély-Szentkút 14.
H-3077
Telefon: 06 32 418 029,
06 20 400 58 78
E-mail cím: info@szentkut.hu

;